Halland – jobb för läkare

Halland erbjuder en dynamisk arbetsmiljö för läkare som söker nya utmaningar och möjligheter inom sjukvården. Regionen har en växande befolkning vilket skapar ett ständigt behov av kvalificerade sjukvårdstjänster. På grund av detta finns det många lediga tjänster för läkare i såväl offentlig som privat sektor.

Sjukhusen i Halland, inklusive Hallands sjukhus med enheter i Halmstad, Varberg, Kungsbacka och Falkenberg, erbjuder en bred variation av specialiseringar och karriärvägar för läkare. Dessutom stärker den nära kopplingen till akademiska institutioner och forskning läkarrollens utveckling och bidrar till en välfungerande utbildningsmiljö. Söker du i Halland jobb som läkare finns här flera uppdrag.

Regionens satsning på kontinuerlig utveckling av hälso- och sjukvården bidrar till att locka läkare som är intresserade av att arbeta med innovation inom medicin och patientvård. Därmed är Halland en attraktiv plats för läkare som vill bidra till sjukvårdens utveckling och samtidigt ha en hög livskvalitet.

Jobbmarknaden för läkare i Halland

I Halland finns det en dynamisk jobbmarknad för läkare, med flera möjligheter till specialisering och en mångfald av anställningstyper hos olika arbetsgivare.

Specialiseringsmöjligheter

Hallands läns sjukhus och privatpraktiserande kliniker erbjuder läkare möjligheten att specialisera sig inom en rad olika områden. Halmstad och Varberg är de största orterna med möjlighet till vidareutbildning och specialiseringar, till exempel inom kardiologi, ortopedi och allmänmedicin. Det regionala sjukhuset i Halmstad är särskilt framstående inom utbildningsmöjligheter för blivande specialister.

Anställningstyper och arbetsgivare

Läkare i Halland arbetar under varierande anställningsformer. De kan vara fast anställda, vikarier, journalister eller arbeta inom privatpraktik. Huvudsakliga arbetsgivare inkluderar:

 • Landstinget som driver de största sjukhusen och kan erbjuda tillsvidareanställningar.
 • Privata vårdgivare som erbjuder arbete inom exempelvis specialistmottagningar eller företagshälsa.
 • Vårdcentraler, där både offentliga och privata aktörer kan erbjuda anställning, ofta med fokus på allmänmedicin.

Sökande och ansökningsprocessen

I Halland finns det specifika steg som läkare bör följa när de söker jobb. Dokumentation, intervjuer och formella ackrediteringar är avgörande delar av processen.

Meritförteckning och personligt brev

Kandidater ska inleda med att skapa en meritförteckning som är koncis och relevanta erfarenheter. Det är viktigt att inkludera:

 • Utbildningsbakgrund
 • Facklig tillhörighet
 • Arbetslivserfarenhet
 • Referenser

Ett personligt brev bör anpassas för varje ansökan och spegla kandidatens motivation samt hur deras kompetenser möter specifika behov hos arbetsgivaren.

Intervjuprocessen

Intervjuerna för läkartjänster i Halland kan inkludera flera steg:

 1. Telefonintervju: Ett inledande samtal för att verifiera meriter och diskutera kandidatens intresse.
 2. Fysisk intervju: En djupgående session med potentiell arbetsgivare, ofta inkluderande praktiska prövningar.
 3. Uppföljningsintervju: Eventuella tilläggssamtal för att klargöra resterande frågor.

Licensiering och certifiering

Innan läkare kan praktisera i Halland måste de säkerställa att de har nödvändig licensiering:

 • Legitimation från Socialstyrelsen: Ett krav för att yrkesmässigt få arbeta som läkare.
 • Specialistcertifiering: Specifik dokumentation som kan krävas beroende på tjänstens natur.

Ytterligare certifikat kan behöva förnyas eller uppdateras regelbundet för att hållas giltiga.

Continue Reading

Kunskapstavlor hjälper ditt barn att lära sig

Barnrummet är en plats där barnet ska kunna både vila och lära sig saker. Genom att inreda rummet med lärorika och pedagogiska tavlor kan du skapa en inspirerande miljö som främjar barnets utveckling och kunskapsinhämtning. I den här guiden kommer vi att gå igenom vad du bör tänka på när du köper pedagogiska kunskapstavlor och ge exempel på några populära motiv och teman.

Så väljer du rätt kunskapstavlor

När du väljer en lärorik tavla för barnrummet är det en bra idé att göra detta utifrån barnets ålder, intressen och kunskapsnivå. Här är några populära motiv och teman för pedagogiska tavlor:

 • Alfabetet och siffror. Hjälp barnet att lära sig bokstäverna och siffrorna genom att välja tavlor som visar alfabetet och siffrorna på ett roligt och kreativt sätt.
 • Djur och natur. Tavlor som visar olika djur och växter kan både vara lärorika och estetiskt tilltalande och kan hjälpa barnet att utveckla en kärlek för naturen.
 • Geografi. Kartor och geografiska illustrationer kan hjälpa barnet att lära sig om världen och dess olika länder, kulturer och landskap.
 • Rymden. Tavlor med rymdtema kan inspirera barnet att lära sig om universum, stjärnor och planeter.
 • Matematik och vetenskap. Välj tavlor som introducerar grundläggande matematiska och vetenskapliga koncept på ett lekfullt och begripligt sätt.

Anpassa tavlan efter barnets ålder

För att få maximal effekt av de lärorika kunskapstavlor du väljer är det viktigt att anpassa dem efter barnets ålder och utvecklingsnivå. För yngre barn kan enklare och mer färgglada tavlor med grundläggande koncept vara mer lämpliga medan äldre barn kan ha nytta av mer avancerade och detaljerade tavlor.

Välj rätt storlek och placering

När du ska välja storlek och placering för pedagogiska tavlor så bör du tänka på barnets synvinkel och hur lätt det kommer att vara för dem att interagera med tavlan. Placera tavlor på en höjd där barnet kan se och studera dem på nära håll, och välj en storlek som är lämplig för rummets storlek och inredning.

Material och kvalitet

En lärorik tavla bör vara gjord av material av hög kvalitet som står emot tidens tand och barnets nyfikna händer. Välj tavlor som är tryckta på slitstarka material, såsom högkvalitativt papper, canvas eller trä, och som är lätta att rengöra vid behov.

Continue Reading

Därför bör du köpa din ostbricka från Pliny Lozére

Ibland kan tiden vara knapp, eller så vill man helt enkelt njuta av en vällagad ostbricka utan att behöva planera och förbereda den själv. I sådana fall kan en färdig ostbricka från Pliny Lozére vara den perfekta lösningen. I den här artikeln kommer vi att gå igenom fördelarna med att köpa en färdig bricka och hur detta beslut kan underlätta vardagen för dig.

5 fördelar med att köpa en färdig ostbricka från Pliny Lozére

Det finns många fördelar med att köpa en färdig ostbricka från Pliny Lozére istället för att sätta samman en egen sådan från grunden:

1. Det är bekvämt och sparar tid

När det kommer till tid och beslut har en färdig bricka dessa fördelar:

 • Slipp beslutsångest. En färdig ostbricka tar bort stressen att behöva välja bland olika ostar och tillbehör.
 • Spara tid. Att köpa en färdig ostbricka sparar tid på att handla, förbereda och arrangera alla komponenter på egen hand.

2. Du slipper planera en massa

Det är även fördelaktigt att köpa en färdig bricka utifrån planeringen då:

 • Brickan blir välorganiserad. En handplockad ostbricka är redan snyggt arrangerad, vilket sparar tid och ansträngning på presentationen.
 • Den är perfekt för spontana tillfällen. En färdig ostbricka är ett utmärkt alternativ när du får oväntade gäster eller för spontana sammankomster.

3. Brickan är serveringsklar vid leverans

Till råga på allt är brickan serveringsklar och har en bra:

 • Variation. En leveransklar ostbricka erbjuder oftast en bra blandning av milda, medelstarka och starkare ostar.
 • Kvalitet. Professionella aktörer inom branschen väljer ofta ostar av hög kvalitet och med omsorg för att säkerställa en smakrik upplevelse.

4. Ostarna är utvalda av experter

Ostarna är också utvalda av experter vilket gör att:

 • Tillbehören harmoniserar med ostarna. Tillbehören på en färdig ostbricka är noga utvalda för att komplettera ostarna och skapa en balanserad smakupplevelse.
 • Du kan experimentera med nya smakkombinationer. En färdig ostbricka kan introducera dig för nya och spännande smakkombinationer som du kanske inte skulle ha provat annars.

5. Minskat matsvinn med rätt mängd mat

En annan fördel med att köpa en färdig ostbricka är att matsvinnet minskar tack vare:

 • Optimerade portioner. En redan komponerad ostbricka är ofta anpassad efter antalet personer den är avsedd för, vilket minskar risken för överflödigt avfall.
 • Mindre svinn. Att köpa en färdig ostbricka innebär att du inte behöver köpa större mängder ost och tillbehör, vilket kan minska risken för att mat blir gammal och behöver kastas.
Continue Reading

Så kan du göra klipp på nätet med hjälp av DealGuru

Onlineshopping har vuxit i popularitet över de senaste åren och har blivit en integrerad del av vår vardag. Att göra klipp när man shoppar på nätet är inte bara en möjlighet att spara pengar utan också en viktig faktor för att få ut det mesta av sina inköp. Detta är något som DealGuru kan hjälpa till med!

Så kan du ta hjälp av DealGuru för att hitta bra erbjudanden

Nedan följer några tips för att hjälpa dig att bli en smartare shoppare online:

 • Ekonomiska fördelar. Det mest uppenbara skälet till att göra klipp när man shoppar på nätet är de ekonomiska fördelarna. Att hitta de bästa erbjudandena och rabatterna kan spara dig en hel del pengar på dina inköp, särskilt om du är en frekvent nätshoppare. Sparade pengar kan användas för att investera i andra saker, som att spara för framtida mål eller att njuta av upplevelser och aktiviteter. Genom att använda dig av DealGuru kan du få bra erbjudanden och rabatter på det du söker.
 • Miljömässiga fördelar. Det kan också ha positiva effekter på miljön. Genom att köpa produkter till rabatterade priser kan du hjälpa till att minska överproduktion och avfall. Att välja produkter som säljs av miljövänliga företag eller köpa begagnade varor är ytterligare sätt att göra klipp samtidigt som du minskar din miljöpåverkan.
 • Ökad köpkraft. När du gör klipp på nätet ökar du din köpkraft, vilket innebär att du kan köpa mer för samma mängd pengar. Detta ger dig möjlighet att köpa högkvalitativa produkter som du annars kanske inte haft råd med, vilket kan resultera i längre hållbarhet och bättre prestanda.
 • Möjlighet att prova nya produkter och tjänster. Dessutom kan det ge dig möjlighet att prova nya produkter och tjänster utan att riskera stora investeringar. Detta kan leda till att du upptäcker nya favoriter och utökar dina intressen och hobbyer.
 • Utveckla smarta shoppingvanor. Att aktivt leta efter klipp på nätet hjälper dig att utveckla smarta shoppingvanor, vilket i sin tur gör det lättare att navigera i den digitala shoppingvärlden. Du lär dig att jämföra priser, bedöma kvalitet, förstå erbjudanden och hitta de bästa platserna att göra inköp.
Continue Reading

Hyr in personal via omsorgsbemanning och välkomna dem

De flesta vårdgivare och andra liknande organisationer har en etablerad och effektiv plan för att välkomna nya medarbetare in i organisationen. Detta gäller dock främst när det kommer till den permanenta delen av personalstyrkan. Vad gäller konsulter brukar det tyvärr finnas vissa brister i välkomnandet. Men när ni hyr in personal via omsorgsbemanning är det såklart precis lika viktigt att välkomna in dessa medarbetare in i organisationen.

 

För även om konsulterna bara brukar finnas på arbetsplatsen under en kortare tid behöver de fortfarande samma information och verktyg som övriga medarbetare. Om de inte kommer in rätt på arbetsplatsen och i organisationen riskerar de att inte kunna utföra sina jobb på ett fullgott sätt. Därför är det viktigt att välkomna även dessa medarbetare om ni förväntar er att få ut lika mycket av dem som av den ordinarie personalen. Läs vidare för att få tips på hur ni kan välkomna era konsulter!

Så kan ni välkomna de konsulter ni hyr in genom omsorgsbemanning

När det kommer till att hyra in personal via omsorgsbemanning och välkomna dessa personer in i organisationer börjar processen direkt. Så fort som en konsult sätter sin fot på arbetsplatsen bör detta arbete inledas. Det är till exempel viktigt med en bra start den första dagen för att lägga en bra grund för det fortsatta samarbetet. Därför bör ni:

 

 • På förhand meddela den ordinarie personalen under vilken tid konsultens uppdrag pågår.
 • Informera era medarbetare om den konsult som kommer jobba för er under denna tid. Berätta gärna lite grann om personen.
 • Skicka viktiga policyer och liknande till konsulten på förhand eller dela ut sådana dokument till denne så fort han eller hon anländer.
 • Utse någon i personalstyrkan som välkomnar konsulten första dagen och är lite extra hjälpsam i början.
 • Utse även en person på avdelningen som kan besvara alla konsultens frågor samt agera guide.
 • Se till att allt det praktiska är ordnat redan på förhand. Några exempel på sådana detaljer är att inloggningen till datorsystemet fungerar samt att eventuella nyckelkort och liknande är fixade.
 • Erbjud konsulten en rundvandring första dagen.
Continue Reading

5g router – välj rätt router för dig

Under de senaste åren så har det varit mycket prat om 5g nät, men det är inte alla som insett att hastigheten på nätet varierar mycket beroende på vilken router man har. Om man vill ha bra internet med snabb hastighet så är det alltså viktigt att köpa en bra router. För att använda 5g nätet behövs numera en 5g router, som har kapacitet att ge internet med så snabb hastighet. Allteftersom populariteten av 5g stiger, så har allt fler routrar kommit in på marknaden, och kunder har nu ett brett urval att välja mellan. För att försäkra sig om att få en bra router kan det dock vara bra att jämföra deras olika egenskaper.

Egenskaper hos en bra 5g router

Det finns både fasta och mobila 5g routrar, men fördelen med en mobil router är möjligheten att ta med den överallt och få internet oavsett var man befinner sig. Däremot så skiljer sig egenskaperna åt mellan olika routrar, och det finns vissa saker som är viktiga att kolla på innan köp av just en mobil router. Först och främst är det viktigt att se att routern tillåter både 3g, 4g och 5g teknik. Batteritiden är också relevant, likväl som maxhastigheten på nätet. Men en kanske ännu viktigare aspekt är att ha koll på om routern har ett max antal användare tillåtet. Vissa router har en gräns på 10 användare, medan andra tillåter så många som 32 användare på en gång.

5g router som är bäst i test

Som nämnt finns det många olika 5g routrar, men här kommer en överblick över de mobila 5g routrar som gjort bäst ifrån sig i test:

 • Netgear Nighthawk M5 5g, med en batteritid på 13 timmar och som tillåter så många som 32 användare. Nätverkshastigheten är 2500 mbit för 4g och 7500 mbit för 5g. Däremot ligger priset på 8690 kronor.
 • D-link DWR-2101 är betydligt billigare med ett pris av 4890 kronor. Batteritiden är något mindre, cirka 12 timmar, och hastigheten lägre. MAx hastighet är 1600 mbit, men 32 användare är möjligt även med denna router.
 • TP-link M7450 är en väldigt prisvärd router på 1690 kronor. Däremot så tillåter den inte 5g ännu, utan endast 3g och 4g.
Continue Reading

Övervakningskamera – vanligare tillval till hemlarmet

Samtliga hemlarm, med uttryckning, har ett flertal tillval som användaren kan välja på. Med hemlarmets grundfunktioner skapas ett tryggt larm men med dessa tillägg kan fler funktioner och ytterligare trygghet skapas. Ett tillägg som är mycket populärt är en övervakningskamera. En kamera som både underlättar hantering av larmet och som ger användare större flexibilitet gällande användningsområde.

Integreras i befintligt system

Det går att köpa en separat övervakningskamera utöver hemlarmet – men det bästa är att köpa en som kan integreras med befintligt larm. Fördelen är framförallt att de olika larmdelarna kan kommunicera med varandra och skapa fler funktioner.

 • Inomhus

Via övervakningskameran som är monterad inomhus går det för larmoperatörerna att se vad som händer i olika delar av huset. Det ger därmed en ökad säkerhet. Många hemlarm har rörelsesensorer och kameror som aktiveras vid larm. Men med en kamera inkopplad till systemet, får operatörerna mer video att utgå ifrån.

Många väljer däremot detta tillägg för en helt annan funktion. Via en app går det att se vad kameran filmar i hemmet. Därmed går det via appen att se hur husdjuren mår, om spis och kaffebryggare är avstängd eller kommunicera med barnen som nyss kommit hem från skolan.

 • Utomhus

En övervakningskamera utomhus monteras främst för en ökad säkerhet. Det påvisar att larm finns vilket kan vara en åtgärd för att minska risken för inbrott. Dessutom kan larmoperatörerna se på dessa bilder vad som händer och agera utifrån det.

Alltid tillgängligt via appen

Det vanligaste är att en övervakningskamera som kopplas till ett hemlarm kan hanteras via en tillhörande app. Det är via samma app som det är möjligt att aktivera kameran och därmed se exakt vad som händer i hemmet.

Kameran kan även aktiveras av rörelsesensorer varpå en notis skickas via appen. Materialet som filmas sparas sedan ett visst antal dagar – vanligtvis via en molntjänst.

Behövs övervakningskamera?

Nej

För att få ett komplett skydd för hemmet behövs inte en övervakningskamera som tillval. I grundutbudet ska det följa med allt från brytlarm till dörrar till rörelsesensorer som även visar bilder till larmoperatören vid larm.

Ja

Övervakningskameran ger larmoperatören ytterligare information vilket gör att en korrekt bedömning kan ske av det som sker. Många privatpersoner väljer även att installera dessa kameror för att kunna ta del av vad som händer i, eller utanför hemmet. Detta utifrån säkerhet och funktionalitet.

Continue Reading

Bygga ett arkitektritat hus

Bygga ett arkitektritat hus

Att bygga ett hus är något som många drömmer om. Men ett byggprojekt kan bli en mardröm om saker inte går som planerat. Med ett arkitektritat hus har du en arkitekt som kan hjälpa dig genom projektet.

Många tänker att det är dyrt att bygga nytt. Men faktum är att det ibland kan vara mer kostsamt att renovera ett gammalt hus istället för att bygga nytt. Ett snitt pris för att bygga ett hus på över 200 kvadrat ligger på 28 000 per kvadratmeter och detta kan vara billigare än att lägga ner stora kostnader på renovering samt för själva inköpet av huset. Du som vill spara in kostnader på ett arkitektritat hus kan tänka på några saker. Du kan undvika att skapa flera kök och badrum eftersom dessa rum är mest kostsamma att bygga. Du kan även titta lite extra på saker som byggteknik, byggnadsmaterial och inredning och välja färdiga lösningar istället för speciallösningar för att spara in på kostnaderna. Det finns mycket inspiration på denna husblogg.

Hur lång tid tar det att bygga ett arkitektritat hus?

Byggprojekt kan bli långdragna, det har många husbyggare erfarenhet av. Det som bestämmer hur lång tid ett projekt tar är i princip byggets komplexitet. Ett arkitetkritat hus tar i regel längre tid än ett så kallat kataloghus eftersom det tar tid att göra själva projekteringen. När detta är klart så brukar det ta omkring ett år för själva bygget, beroende på hur stort och komplicerat projektet är. Schaktning och att förbereda själva grunden tar i regel 1 – 2 månader. Sedan tar tillverkningen av husgrunden och betongarbetet ungefär lika lång tid. När grunden är klar så ska huset resas och muras eller snickras, det brukar ta två till fyra månader. Sedan är det dags för det roliga, arbetet med att färdigställa huset invändigt! Det tar i regel 3 månader att installera el, ventilation, göra finsnickeriet samt lägga rör. Där ingår även inredningen som är fast. Så beroende på om ditt arkitektritade hus hamnar i nedre eller övre skalan av tidsspannet så kan ett husbygge ta allt ifrån 7 månader till ett år eller mer om projektet är stort och komplicerat.

Continue Reading

Överfallslarm i butik och reception

Överfallslarm i butik och reception

När man jobbar under nattens timmar kan en känsla av obehag infinna sig. I takt med att allt fler brott inträffar, oavsett om detta är sant eller inte, nämns riskerna med ensamarbete. Nu för tiden är det betydligt mindre kontanthantering i Svenska företag. Oftare väljer man att fokusera på kortbetalningar för att minimera intresset för rån. Överfallslarm är också regel på de flesta arbetsplatser som ändå hanterar kontakter. Dessa är effektiva och uppkopplade till säkerhetsföretag. Den som försöker begå ett brott kan med andra ord räkna med att få sällskap av väktare inom kort.

Tyst överfallslarm

Butiker som hanterar värdeföremål kan välja att sätta in tysta överfallslarm. Dessa varskor inte boven om att någon tillkallats. Detta kan för vissa framstå som en konstig strategi. Ett ljudligt larm kan många gånger skrämma den som försöker sno åt sig föremål denne inte äger. Samtidigt finns risken för att befintlig stress ökar. Därmed tilltar också risken för att boven skall råka göra någonting ogenomtänkt. En situation som eskalerar allt för snabbt kan resultera i ett betydligt värre scenario än vad som annars skulle tänkas vara troligt.

De tysta larm som används av företag och finansinstitut kan många gånger ha flera olika funktioner. Det är inte bara fråga om att trycka på en knapp som skickar signaler till larmtjänsten. Tvärtom är dessa larm utformade för att ge bästa förutsättningar att agera på korrekt sätt. När larmet väl sätter igång aktiveras kameror och högtalare. På detta sätt kan man från operatörens sida ha full insikt i vad som händer. Kanske är det signalement man kan notera för att en jakt sedan skall kunna genomföras? Ett annat alternativ är att man får information om vilka och hur många som befinner sig i lokalen. Vid en gisslansituation är detta någonting som kan avgöra hur man kan utforma insatsen på rätt sätt.

Överfallslarm och hemlarm är två inriktningar som i mångt och mycket kommit att prägla hur svenska företag och hem resonerar i vardagen. Det finns många olika sorters larm att begagna sig av för den som vill ha en säker och trygg situation att bo och jobba i. För information som rör överfallslarm kan man besöka webbplatser som tillhör larmföretag aktiva på denna marknad. Det finns en rad Svenska väl omtalade aktörer att studera för den som är intresserad av att öka säkerheten i hemmet eller på arbetet man går till under dagarna.

Continue Reading

Så handlar du billigare med cashback

Så handlar du billigare med cashback

Cashbackshopping innebär att inköp sker med så kallad ”cashback”. Översatt till svenska skulle det bästa ordet vara ”återbäring” vilket även speglar tydligt vad det handlar om. På inköpen som sker online ges återbäring löpande och när man fått ihop en viss summa kan den tas ut till ett bankkonto eller Paypalkonto.

Det finns många sätt att hålla nere sina inköpskostnader. Det handlar om allt från att köpa på rea, med rabattkuponger eller att vara med i kundklubbar. En väg som mycket ofta kan kombineras med dessa vägar till billigare shopping är cashbackshopping.

Leta – Handla – Få återbäring

Cashbackshopping finns till över 500 E-butiker i Sverige vilket betyder att man kan få återbäring hos ett stort antal av de större butikerna. Detta som exempelvis Clas Ohlson, Brothers, Inkclub och Outnorth.

Du letar upp vad du vill köpa genom att jämföra varor och priser mellan olika E-butiker. I detta exempel har du exempelvis hittat en tröja som ska köpas på Nelly.com. När du vet vad du vill köpa går du in på den webbplats där du använder cashbackshopping. Logga in och klicka på länken till den butik där du kommer handla ifrån. I detta fall Nelly. Eftersom dessa cashbacktjänster har sökfunktioner kommer du hitta Nellys butikslänk på ett par sekunder.

Efter att du klickat på länken kan du handla precis som vanligt. Välj vilken betalningsmetod du vill använda och vänta in dina varor.

Att handla vi cashbackshopping är alltså lika enkelt som att handla som vanligt. Enda skillnaden är att du behöver logga in och klicka på butikslänken innan köpet genomförs. För detta får du cashback.

Cashback på alla köp

När du loggat in på cashbacksidan och klickat på en butikslänk sparas information i den webbläsare du använder som påvisar att just du (ditt konto på cashbacksidan) har köpt från just den specifika E-butiken. Därmed spåras köpet och du får återbäring på köpet.

Återbäringen varierar mellan de olika anslutna butikerna. Det kan exempelvis innebära att du får 5% på hela inköpssumman eller att det är 100 kr rabatt oavsett hur mycket du handlar för. Det överlägset vanligaste är däremot just procentåterbäring. Överlag ges lägre cashback på elektronik där man kan förvänta sig 1 – 3 % medan kläder ger betydligt mer. Det är inte ovanligt med cashback på 5 – 15 % inom kläder och mode.

Continue Reading