Så handlar du billigare med cashback

Så handlar du billigare med cashback

Cashbackshopping innebär att inköp sker med så kallad ”cashback”. Översatt till svenska skulle det bästa ordet vara ”återbäring” vilket även speglar tydligt vad det handlar om. På inköpen som sker online ges återbäring löpande och när man fått ihop en viss summa kan den tas ut till ett bankkonto eller Paypalkonto.

Det finns många sätt att hålla nere sina inköpskostnader. Det handlar om allt från att köpa på rea, med rabattkuponger eller att vara med i kundklubbar. En väg som mycket ofta kan kombineras med dessa vägar till billigare shopping är cashbackshopping.

Leta – Handla – Få återbäring

Cashbackshopping finns till över 500 E-butiker i Sverige vilket betyder att man kan få återbäring hos ett stort antal av de större butikerna. Detta som exempelvis Clas Ohlson, Brothers, Inkclub och Outnorth.

Du letar upp vad du vill köpa genom att jämföra varor och priser mellan olika E-butiker. I detta exempel har du exempelvis hittat en tröja som ska köpas på Nelly.com. När du vet vad du vill köpa går du in på den webbplats där du använder cashbackshopping. Logga in och klicka på länken till den butik där du kommer handla ifrån. I detta fall Nelly. Eftersom dessa cashbacktjänster har sökfunktioner kommer du hitta Nellys butikslänk på ett par sekunder.

Efter att du klickat på länken kan du handla precis som vanligt. Välj vilken betalningsmetod du vill använda och vänta in dina varor.

Att handla vi cashbackshopping är alltså lika enkelt som att handla som vanligt. Enda skillnaden är att du behöver logga in och klicka på butikslänken innan köpet genomförs. För detta får du cashback.

Cashback på alla köp

När du loggat in på cashbacksidan och klickat på en butikslänk sparas information i den webbläsare du använder som påvisar att just du (ditt konto på cashbacksidan) har köpt från just den specifika E-butiken. Därmed spåras köpet och du får återbäring på köpet.

Återbäringen varierar mellan de olika anslutna butikerna. Det kan exempelvis innebära att du får 5% på hela inköpssumman eller att det är 100 kr rabatt oavsett hur mycket du handlar för. Det överlägset vanligaste är däremot just procentåterbäring. Överlag ges lägre cashback på elektronik där man kan förvänta sig 1 – 3 % medan kläder ger betydligt mer. Det är inte ovanligt med cashback på 5 – 15 % inom kläder och mode.