Hitta rätt hårförlängning i Stockholm

Många kvinnor i Stockholm drömmer om att ha tjockt och långt hår med mycket volym. Har man inte turen att ha fötts med tjockt hår så kan man numera göra hårförlängning i Stockholm, även kallad “hair extensions” på engelska. Här kan du läsa om de olika metoderna som finns för hårförlängning och vad man ska tänka på!

Hur går en hårförlängning till?

En hårförlängning går till så att en frisör sätter fast hårslingor i ditt hår, man kan använda olika metoder för detta. Fråga din plats för hårförlängning i Stockholm för att få veta mer exakt. Hårslingor kan tejpas fast på håret, resultatet blir väldigt naturligt eftersom tejpen inte alls syns. En nackdel är dock att slingorna kan lossna och då måste du gå tillbaka till frisören och få dem fastsatta igen. En annan metod är att använda keratinvax. Då sätts löshåret fast med vax och många kvinnor är mycket nöjda med resultatet eftersom håret blir mjukt och följsamt. En tredje metod är att använda mikroringar. En slinga av löshåret förs in i den lilla ringen tillsammans med en slinga av ditt naturliga hår och sedan drar man åt ringen med en speciell tång. Mikroringar kan man återanvända flera gånger.

Vem kan göra hårförlängning?

I stort sett alla som har minst tio centimeter långt naturligt hår kan göra en hårförlängning. Den gör ditt hår längre och samtidigt får du ett tjockare och fylligare hår. En del sätter bara i enstaka slingor för att få en ny hårstil. Om du simmar ofta eller ska åka på badsemester är det bäst att avstå från att göra en hårförlängning. Både saltvatten och vatten med klor sliter på löshåret och du riskerar att förstöra ditt hår.

Vilken färg ska jag välja?

För många är det svårt att veta vilken färg som passar bäst på löshåret som ska användas till hårförlängningen. Många företag har färgkartor på sina hemsidor. Det brukar också finnas färgringar som du kan låna hem för att kunna ta ditt beslut i lugn och ro när du ska göra en hårförlänging. Ibland passar två olika färger eller nyanser bäst, till exempel om du vill ha slingor i ditt hår. För att låta proffs ta hand om din hårförlängning besöks t.ex. denna salong som är kända för att utföra hårförlängning i Stockholm.