Att göra en bröllopsplanering

Er bröllopsdag kommer bli en av de viktigaste dagarna i ert liv som ni kommer att komma ihåg för alltid. Det är en rad beslut som måste fattas när man ska gifta sig. Ni ska välja datum, festlokal, plats för själva vigseln, festlokal, designen och färgen på inbjudningarna. Det gäller att ni är noga i er bröllopsplanering och lär er prioritera. En av de viktigaste sakerna när man gör en bröllopsplanering är att börja i mycket god tid, helst minst ett år tidigare. Det är lätt att vara tidsoptimist men ett planera ett bröllop tar ofta längre tid än man tror, det är så många detaljer som ska på plats.

Hur gör man en bröllopsplanering?

När man ska göra en bröllopsplanering kan det vara bra att skapa ett dokument i datorn för att hålla reda på vad ni har gjort och vad ni har kvar att göra. Man kan till exempel ha ett word-dokument med ett antal rubriker och kolumner och där det står vad som är gjort, vad som är kvar att göra och vem som gör vad. Att göra en bröllopsplanering innebär också att göra en budget. En budget gör ni enklast i Excel där ni kan fylla på utgiftsposter allteftersom.

Varför ska man göra en bröllopsplanering?

En sådan viktig tillställning som ett bröllop vill man ofta ha kontroll på i minsta detalj. Det är mycket som ska planeras innan själva bröllopsdagen men också mycket att hålla reda på på själva bröllopsdagen. Därför är det så viktigt att ni har en klar och strukturerad bröllopsplanering som ni kan hålla i er till. I bröllopsplaneringen bör precis allting ingå. Vem skickar ut inbjudningarna? Vem hämtar brudbuketten på bröllopsdagen och vilken tid? Vem tar med ringarna till kyrkan eller stadshuset? Vem kör brudparet till festlokalen?

Vad är det bästa med en bröllopsplanering?

Egentligen finns det bara fördelar med att göra en bröllopsplanering. Ni får kontroll på läget och vet vad som redan är gjort och vad som är kvar att göras. Ni ökar förutsättningarna för ett lyckat bröllop om ni har en väl utförd bröllopsplanering. Man undviker också onödiga konflikter om vem ska göra var om ni har en bröllopsplanering att hålla er till. Det finns många bra planeringsverktyg och bröllopsplaneringar att ladda ner från nätet, där kan ni dubbelkolla att ni inte har glömt någonting. Det kan vara små detaljer men som får en förödande konsekvens för bröllopsfesten om de glöms bort.

Du kanske även uppskattar